Алабаш с плънка

19/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120166022456
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо572
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме главите алабаш и белим. Слагаме ги в подсолена вода и сваряваме за приблизително 30-35 минути.

Сварения алабаш изваждаме от водата и оставяме да изстинат. Отрязваме отгоре капачета и издълбаваме вътрешността. В олиото задушаваме нарязан ситно лук, нарязаната вътрешност на алабаша и нарязаната шунка.

Прибавяме и настъргания кашкавал и смесваме с разбитите жълтъци и заквасена сметана. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме и нарязан ситно пресен магданоз.

С получената смес напълваме алабаша. Слагаме в тавичка, наливаме вода и запичаме за около 25 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар