Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки мозък с доматен сос

Телешки мозък с доматен сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Телешки мозък с доматен сос1 / 2
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешки мозък - 1 бр.
  • моркови - 1 бр
  • целина - 1 резен
  • домати - 5 бр
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - пресен
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме мозъка в студена вода за един час. Обелваме внимателно и слагаме да се свари в подсолена вода заедно с обелените моркови, целина, оцет и черен пипер.

Когато се свари, сваляме от котлона и оставяме да изстине в бульона от варенето. Доматите измиваме и настъргваме. В олиото запържваме брашното до златисто.

Прибавяме настърганите домати и една чаена лъжичка захар. Сипваме и доматеното пюре, черен пипер и нарязан ситно пресен магданоз.

Оставяме соса да се сгъсти. Нарязваме мозъка и поднасяме залят със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: