Мини пици с млечно тесто и лионка

18/07/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2 тави
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като към киселото мляко прибавяме 1/2 чаена чаша вода, едно разбито яйце, сол, олио, бакпулвер, мая и брашно, колкото е необходимо за еластично тесто.

Правим тестото на малки топчета и оставяме на стайна температура за 30 минути .От топчетата с ръце разтегляме малки блатове за пици (може леко да разточим с точилка).

Подреждаме мини блатовете в тава върху хартия за печене намазана леко с олио.

Всеки блат намазваме с кетчуп, слагаме тънки кръгчета наденица, малко ситно настърган кашкавал и наливаме струйка зехтин.

Ръсваме чубрица на вкус и печем мини пиците на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите