Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини Пици»Мини пици с млечно тесто и лионка

Мини пици с млечно тесто и лионка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мини пици с млечно тесто и лионка
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
18/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2 тави
"Мини пици за най-послушните деца и техните родители"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • мая - 1 к.л. суха
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - колкото е необходимо за еластично тесто
  • за плънката
  • наденица - 1 бр. лионска
  • кетчуп
  • зехтин
  • кашкавал
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като към киселото мляко прибавяме 1/2 чаена чаша вода, едно разбито яйце, сол, олио, бакпулвер, мая и брашно, колкото е необходимо за еластично тесто.

Правим тестото на малки топчета и оставяме на стайна температура за 30 минути .От топчетата с ръце разтегляме малки блатове за пици (може леко да разточим с точилка).

Подреждаме мини блатовете в тава върху хартия за печене намазана леко с олио.

Всеки блат намазваме с кетчуп, слагаме тънки кръгчета наденица, малко ситно настърган кашкавал и наливаме струйка зехтин.

Ръсваме чубрица на вкус и печем мини пиците на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: