Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми със свинско и пуешко месо

Сарми със свинско и пуешко месо

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сарми със свинско и пуешко месо
Снимка: Тодорова
1 / 2
18/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 800 г
  • свинско месо - 200 г
  • сланина - 80 г
  • масло - 50 г краве
  • мас - 30 г
  • кисело зеле - 800 - 900 г листа
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото от пуйка и обезкостяваме. Нарязваме на парчета. Също така нарязваме и свинското месо и сланината.

Листата на киселото зеле са почистват от дебелите жилки. Във всеки зелев лист се поставя по едно парче от месото на пуйката, от свинското месо и от сланината и се добавя по 1 парченце масло и мас.

Сместа се поръсва със сол, черен и червен пипер на вкус и се увиват на сармички в листата.

Приготвените сарми се нареждат в тенджера, на дъното на която се слагат листа от зелето.

Налива се гореща вода , похлупват се плътно с капак и се варят на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Зелевите сарми се поднасят със соса от варенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: