Невероятно пилешко с гъби

18/07/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3446692552
"Изключително вкусно предложение на Наталия, която се е постарала да ни покаже как се получава магията стъпка по стъпка "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59 582
  • Преглеждания за месеца3211
  • Преглеждания за седмицата1313
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме крилцата и ги поръсваме със сол, розмарина, черния и червения пипер, както и 2 с.л. олио, хубаво разбъркваме с ръце и овкусените вече крилца сипваме в йенска тавичка с капак или глинен гювеч. Слагаме тавичката/гювеча (с капака) във фурната и печем на 200-220 градуса за около 45 мин или докато крилцата получат хрупкава коричка.

Докато се пекат крилцата, в дълбок тиган (уок) или незалепваща тенджера слагаме да се задушат почистените и нарязани на едро гъби заедно с 1 с.л. олио и маслото. Докато се изпарява водата от гъбите, почистваме и нарязваме на не много тънки резени морковите и лука и щом се изпари водата от гъбите, ги сипваме и тях в тигана (при често разбъркване).

С голям нож притискаме леко чесъна, обелваме го и щом гъбите и другите зеленчуци са се позадушили, прибавяме и него (без да го режем), също така прибавяме и нарязан на ситно магданоз (част от магданоза оставяме за поръсване на готовото ястие), както и сол на вкус (имайте предвид, че и крилцата са солени).

След като зеленчуците са полуготови, прибавяме брашното, разбъркваме леко, да се позапържи, и сипваме на тънка струя (при непрекъснато бъркане) първо водата, а след това и млякото. След като заври, изключваме котлона.

След като крилцата са получили коричка, изваждаме тавата от фурната, махаме капака и изваждаме крилцата в една чинийка. В същата тавичка (без да мием) сипваме зеленчуците с млечния сос от тигана в тавичката, разпределяме равномерно и отгоре нареждаме крилцата, връщаме тавата във фурната и печем до готовност (около 20 мин.).

След като е готово, изваждаме тавата и преди да поднесем, поръсваме с пресен магданоз, слагаме резенчета лимон, като малка част от лимона изцеждаме върху ястието.

Забележка: В зависимост от фурната преценете колко да печете. Има снимки от различните етапи на готвенето, разгледайте ги. Заслужава си до последната хапка!подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Добринка Петкова
Това е страхотно,не само рецептата , а и снимката-веднага ти идва желанието да го приготвиш.Предполагам,че може да се замени млякото със сметана!?
1
0
Наталия Петрова
Благодаря! Да може да се замени млякото,но аз лично го предпочитам пред сметаната,защото със сметаната става по-" тежко".
0
0
Mariana
Mariana
19.07.2016 09:52
Направо има чувството, че мога да усетя миризмата :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв