Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка Баница»Шербет баница с кокос

Шербет баница с кокос

Шербет баница с кокос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
16
"Тази баница е фаворит в надпреварата за най-вкусната баница, която сме опитвали. Ваш ред е да я приготвите и да си кажете мнението"

Необходими Продукти

  • кори за баница - Фамилия
  • плънка
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • кокос - 50 г
  • брашно - 5 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • кокос - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката. Разбиват се яйцата със захарта с миксер до побеляване. Добавя се олиото, киселото мляко, кокос, брашно , бакпулвер и се разбърква добре. Ако стане много рядка сместа, може да прибавите още малко брашно.

Сварява се сиропът. В купа вода и захар се слагат на котлона и се варят за 5 -10 минути, накрая се прибавя ванилията и лимоновият сок. Оставя се да се охлади.

Взема се една кора и върху нея се разпределя от кексовата смес, върху първата кора се поставя втора и тя леко се намазва. Навиваме на руло и се нарежда в широка намазана с олио тава.

Така се нареждат рулата едно до друго, като последните кори може и да са по три, за да не остават кори. С нож се нарязва на парчета, в разрезите се полива с олио или разтопено масло.

Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Изваждаме от фурната и заливам с охладения сироп и оставяме да попие.

Преди да се поднесе, се поръсва с цветен кокос.

Да си оближеш пръстите, вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Тодорова
Нина Тодорова
Получи се отлична баница! Сиропа ми дойде повечко, баницата не можа да го поеме и буквално плуваше в него, но вкуса й е много добър.
11.02.2017 13:24