Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Хрупкава речна риба

Хрупкава речна риба

Хрупкава речна риба
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Речната риба е най-вкусна пържена, с хрупкава коричка и свежа салата за гарнитура"

Необходими Продукти

  • риба - 6 бр. дребна речна (клен)
  • царевично брашно - 100 г
  • сол
  • за гарнитурата
  • зеле - 1/2 глава
  • домати - 2 бр.
  • олио
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изкормва и се почиства от люспите, на всяка риба се правят разрези отгоре, овалват се в царевично брашно и се пържат от двете страни. Рибата се отцежда върху кухненска хартия.

Зелето се настъргва на ренде, добавят се доматите нарязани на парченца, добавя се сол, оцет и олио и се разбърква. По желание може да поръсите рибата с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: