Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки кълки в тесто

Пилешки кълки в тесто

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Пилешки кълки в тесто
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4 бр.
"Само на нас ли ни идва направо да захапем монитора на компютъра?"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 броя пилешки кълки
  • тесто
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • жълтъци - за помазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистих и измих пилешките кълки. След това помазах всяка кълка със сол, черен пипер и червен пипер. Запържих ги малко в загрято олио.

След като ги запържих, сипах малко вода и ги оставих да къкрят на тих огън. Малко преди да станат готови, ги отстраних от огъня. Оставих ги да се отцедят и да изстинат.

Готовото тесто разточих на тънка кора и го нарязах на ленти с дебелина около 2 см. Увих всяка кълка във ивиците тесто.

Така увитите кълки поставих в предварително застлана с хартия за печене тава на разстояние едно от друго. Оставих ги за около 15 минути, да втаса тестото, и ги сложих в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Пекох около 30 минути или докато тестото получи златист цвят. След като бяха готови, извадих от фурната и ги поръсих леко с вода, покрих с една кърпа за около 5-10 минути.

След това са готови за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: