Тулумбички

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Тулумбички
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
50 бр.
"Търсим си съквартирант, трябва да умее да прави домашни толумбички"

Необходими Продукти

  • За пареното тесто
  • вода - 500 мл
  • олио - 1 чаена лъжица
  • брашно - 2 чаени чаши
  • яйца - 4 бр.
  • За сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата и олиото се слагат на котлона да заврат. След като водата заври, се изсипват 2-те чаши брашно и се бърка енергично, докато тестото започне да се отделя от стените на съда. Полученото тесто де оставя да изстине.

След като изстине тестото, се прибавят яйцата. Яйцата се прибавят едно по едно. След всяко яйце се размесва хубаво с ръце.

В по-дълбок тиган се слага олио да се загрее. Когато олиото си загрее, с помощта на шприц с по-широк накрайник се правят тулумбичките.

Когато тулумбичките станат златисти, се вадят от олиото. Оставят се на страна да изстинат.

За сиропа на тулумбичките се слага водата и захарта на котлона. Сиропът е готов, когато се сгъсти. Подреждам тулумбичките в тава и заливам със сиропа.

Оставам да престоят около час в сиропа и ги изваждам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: