Варени миди с бира

19/07/2016
"Малко бира и обикновените миди се превръщат в истински деликатес "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 111
  • Преглеждания за месеца659
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Закупените миди трябва да са със затворени черупки. Ако има отворени или счупени, ги отстранете.

Поставете мидите в студена вода. Изтъркайте ги с четка, за да отстраните полипите по тях.

Сложете ги в подходяща тенджера на котлона и добавете бирата и маслото. Овкусете със сол.

Не трябва да ги варите много. Достатъчни са около 4-5 минути, докато се отворят.

Сервирайте с подходяща салата и напитка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Веселина Константинова
Ами защо не сте се отказали от пръв път?! Вкъщи ги ядем аз и големият ми син. Не е необходимо всички да ги обичат! По-често използвам замразени, защото са по-лесни за приготвяне.
А като дете пък - сме пекли на тенекия в големи количества. Събирахме се цялата махала и опустошавахме всичко! Беше много вкусно! Е, то за това е шарен света! Разни хора- разни вкусове!
2
1
nin4ev
nin4ev
02.11.2016 14:31
колкото пъти съм ги ял толкова пъти съм псувал пълна глупост е това
0
2
ВИЛИ-Виолета Матева
За толкова години а аз не съм първа младост само веднъж ядох миди еее не ми харесаха и това е - разни вкусове Може да са страхотно мезе ,но и на мен ми хрупаха както каза Моника ,за сметка на това обожавам рибка :)))
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв