Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Емпанади»Емпанадаси с шунка и сирена

Емпанадаси с шунка и сирена

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694361
Емпанадаси с шунка и сирена
Снимка: Потребител#165452
1 / 3
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12 бр.
"Това е една от рецептите, в която се влюбихме от пръв поглед Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 4 ч.ч.
  • сол - 1ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 120 г
  • бира - 200 - 250 мл
  • жълтъци - 1 бр. и прясно мляко за намазване
  • За плънката
  • шунка - 300 г
  • моцарела - 100 г свежа
  • топено сирене - 100 г пушено
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 1 голям
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, солта и захарта се смесват, разбъркват се добре и към тях се добавя мекото масло. Разбърква се с шпатула добре и постепенно започва да се добавя бира, докато се получи меко нелепнещо тесто. След това тестото се измесва и се прави на топка, увива се с фолио и се оставя в хладилника да отпочине поне 30 минути.

Шунката се нарязва на ситно и се запържва в малко олио за 10-тина минути. След това към нея се добавя обеленият и нарязан домат, когато омекне се добавя доматеното пюре, разбърква се и се поръсва щипка захар, за да не стане много кисело.

Задушават се заедно още няколко минути и накрая се добавят черният пипер и ригана, разбъркат се и плънката се оставя да изстине до стайна температура. Тогава към нея се добавят моцарелата, накъсана на ситно, и настърганите кашкавал и топено сирене и се разбъркват.

Има два начина за оформяне на емпанадасите:

При първият тестото се разточва на кора с дебелина 4-5 мм и се нарязва на квадрати, а при другия се разделя на 12- 14 топки, те се разточват в кръг. В центъра на всяко парче тесто се поставя от плънката, прихлупва се на две и краищата се притискат с дръжката на вилица, за да се оформи бордюр.

Нареждат се върху хартия за печене, намазват се с жълтък, разбит с прясно мляко, и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор или 200 без вентилатор за около 30 минути до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: