Сиропирани сладки с грис

19/07/2016
"Внимание!!! Опасно вкусни сиропирани сладки с грис. Да се унищожават до последната трохичка при намиране "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 847
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • маргарин - 125 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • За гарниране
  • орехи - 1/2 ч.ч
  • грис - 1/2 ч.ч. за овалване
  • За захарния сироп
  • вода - 4 ч.ч
  • захар - 3 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете яйцето, захарта, маргарина, олиото, бакпулвера, ванилията и половин чаша грис.

Разбъркайте всички съставки, колкото да се смесят. Добавете брашното и замесете меко тесто, ако е нужно добавете още брашно.

Направете малки топчета, всяко топче оваляйте в грис и поставете на разстояние в тавата, в която ще печете. Накрая в средата на всяко топче набодете по едно орехче. В предварително зарята фурна на 180 градуса изпечете до златисто.

Сварете захарния сироп, охладете и сиропирайте. Оставете сладките в сиропа за около 5 часа.

Приятно готвене!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Milena Boyanova
Milena Boyanova
05.02.2017 17:12
Може ли да заменя маргарина с масло или друг вид мазнина? Благодаря!
0
0
Мюрвет Юсуфова
може да замените маргарина с краве масло
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
ще опитам и тази рецепта ,дано този път се получи -благодаря :))
0
0
Мюрвет Юсуфова
С тази рецепта няма такъв проблем.Тестото трябва да не е твърдо.Много лесни и вкусни!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв