Супа с кокосово мляко

22/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 239
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • вода - 2 л
  • пилешко месо - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 3 глави, накълцани
  • чесън - 3 скилидки, накълцани
  • джинджифил - 2 с.л съвсем ситно нарязан
  • лайм - 2 - 3 листа + 1 с.л сок от лайм
  • къри - 1 ч.л на прах
  • чушки - 1 червена пиперка, голяма, нарязана на малки парченца
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • кокосово мляко - 1 кутия (400мл)
  • царевица - 1 кутия (275г) консервирана сладка
  • рибен сос - 1 и 1/2 ч.л рибен Тай сос
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото в подсолена вода, извадете го, нарежете го на късове и прецедете бульона. Загрейте мазнината в тенджера и задушете нарязаните лук, чесън и джинджифил заедно с 1-2 с.л. вода.

Похлупете и задушете за 10-15 минути, като разбърквате на няколко пъти. Добавете листата от лайм, кърито и разбъркайте около минута.

Долейте бавно кокосовото мляко и прибавете нарязаната червена пиперка, прецедения бульон, ориза и царевицата.

Супата трябва да ври още 10 минути или до омекване на ориза. След това прибавете пилешкото, сокa от лайм и рибния сос.

Оригиналната рецепта изисква да добавите и нарязан кориандър, ако ви е по вкуса. Посолете на вкус, разбъркайте и след малко махнете супата с кокосово мляко от котлона.
подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар