Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Праз лук със сирене на фурна

Праз лук със сирене на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Праз лук със сирене на фурна1 / 2
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • праз - 10 стръка
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • масло
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме хубаво праза, измиваме на чешмата и нарязваме на колелца. Сваряваме в подсолена вода и отцеждаме хубаво от водата. Разпределяме половината от сварения и отцеден праз в тавичка, която е намазана с краве масло.

Поръсваме с натрошено краве сирене и отгоре разстиламе останалия сварен праз. В 4-5 супени лъжици мазнина запържваме две супени лъжици брашно.

Подправяме със сол на вкус и черен пипер на вкус. Разреждаме с прясното мляко. Разбъркваме хубаво . Поливаме ястието с получената заливка и запичаме във фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: