Сиренки със сусам

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сиренки със сусам
Снимка: Илияна Димова
5 / 6
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15-16 бр.
"Чувате ли как тези сиренки със сусам нежно нашепват Изяж още една, изяж още една"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • масло - 3 с.л. разтопено
  • мая - 1 ч.л. суха
  • брашно - колкото е необходимо за еластично тесто
  • За плънката
  • сирене - натрошено
  • кашкавал
  • сусам - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като разбиваме яйцата и към тях прибавяме топлото прясно мляко и кисело мляко със стайна температура.

Прибавяме сол, захар, разтопено краве масло и мая. Постепенно добавяме брашно и замесваме еластично тесто. Оставяме на топло да втаса за 30-45 минути.

От втасалото тесто правим топки, разточваме леко и в средата на всяка слагаме натрошено сирене и парченце кашкавал. Навиваме, като подгъваме крайчетата навътре.

Готовите сиренки слагаме в тава върху намазана с мазнина хартия за печене. Намазваме сиренките отгоре с жълтък смесен няколко капки олио, поръсваме със сусам и изпичаме във фурна на 180 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
много изкушаващ вид ,обичам тестени тези са страхотни
20.07.2016 19:20
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Права си и аз така правя имам я за резерва в шкафа.
20.07.2016 15:29
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Изглеждат страхотно но другия път ги направи със прясна мая и ще видиш разликата, дори и 1/2 да е.:)
20.07.2016 15:01
1
1
Покажи всички подкоментари