Дроб сарма от агнешки комплект с ориз

20/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312555
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо471
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво агнешкия комплект. ( Накисвам за няколко минути във вода с оцет ). Измития агнешки комплект заливаме с вода и кипваме.

Изливаме водата, измиваме хубаво и нарязваме на парченца. В олио и краве масло на вкус слагаме да се задуши агнешкият комплект с нарязан ситно лук, черен пипер на вкус, сол и червен пипер.

Добавяме измития ориз. Прехвърляме в тава, слагаме стръкове пресен джоджен и наливаме 4 чаени чаши топла вода. Печем в гореща фурна до готовност.

Приготвяме заливка, като разбиваме две яйца с кисело мляко и 2 чаени лъжички брашно. С получената смес поливаме дроб сармата и запичаме на горно нагряване във фурната до златиста коричка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар