Дроб сарма от агнешки комплект с ориз

20/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120766124576
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 339
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешки комплект - 1/2 бр
  • ориз - 1 чаена чаша
  • зелен лук - 1 връзка (бялата част)
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • олио
  • масло
  • Заливка
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво агнешкия комплект. ( Накисвам за няколко минути във вода с оцет ). Измития агнешки комплект заливаме с вода и кипваме.

Изливаме водата, измиваме хубаво и нарязваме на парченца. В олио и краве масло на вкус слагаме да се задуши агнешкият комплект с нарязан ситно лук, черен пипер на вкус, сол и червен пипер.

Добавяме измития ориз. Прехвърляме в тава, слагаме стръкове пресен джоджен и наливаме 4 чаени чаши топла вода. Печем в гореща фурна до готовност.

Приготвяме заливка, като разбиваме две яйца с кисело мляко и 2 чаени лъжички брашно. С получената смес поливаме дроб сармата и запичаме на горно нагряване във фурната до златиста коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар