Печено агнешко с пресен джоджен

20/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120166022576
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо583
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг прясно
  • зелен лук - 1 връзка пресен
  • джоджен - 1 връзка пресен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо нарязваме на порции и измиваме. В тава слагаме почистен и измит зелен лук - цели стръкове. Слагаме и стръкове измит пресен джоджен.

Върху тях подреждаме порциите агнешко месо. Посоляваме на вкус. Поръсваме с черен пипер на вкус и с 1-2 чаени лъжички червен пипер и 2 супени лъжици брашно.

Наливаме три чаени чаши топла вода. Слагаме парченца краве масло. Завиваме тавата с фолио за печене и слагаме в гореща фурна. Печем до готовност.

Махаме фолиото няколко минути преди да извадим от фурната и допичаме. Поднасяме полято със прецеден през цедка сос от печенето. Може и с гарнитура по вкус или с дроб сарма.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар