Захарни зайчета от козуначено тесто

20/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965720026
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции12-14 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 708
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като към топлото прясно мляко прибавяме разтопеното краве масло, разбити две яйца, суха мая, няколко капки есенция ром, ванилия и две супени лъжици захар.

Разбъркваме добре и прибавяме брашно, колкото поеме за еластично меко тесто (приблизително 500 г брашно). Тестото оставяме да втаса (може и в затоплена на 50 градуса и изключена фурна, но да е завито да не хване коричка ).От втасалото тесто правим топчета с различни размери.

Голямото топче разтегляме като фитил, с намаслени в разтопено краве масло ръце. Навиваме като охлювче. От другите топчета оформяме главата (като срязваме за уши ) и опашката. Слагаме оформените зайчета в тава, покрита с хартия за печене.

Намазваме зайчетата с разтопено краве масло и оставяме да втасат (отново може във фурната). Когато втасат, намазваме с разбито яйце, поръсваме със кристална захар и изпичаме на 180 градуса предварително нагрята фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар