Ароматни захарни курабийки

20/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф117665216226
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции1-2 тавички
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 300
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • мас - 1 ч.ч. разтопена
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • ванилия - 2 бр
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - колкото е необходимо за тесто
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • захар - кристална за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Отделно смесваме киселото мляко с амонячната сода и бакпулвера и като шупне прибавяме към разбитите яйца. Разбъркваме добре и постепенно наливаме разтопената, но не гореща мас.

Прибавяме настърганата кора от лимон, ванилии и с брашно, колкото поеме, замесваме тесто. Оставяме да се отпусне за 10-15 минути на стайна температура. Разточваме тестото и изрязваме формички.

Слагаме курабийките в тава върху хартия за печене. Намазваме отгоре с разбито яйце и поръсваме с кристална захар. Изпичаме курабийките на 170 градуса предварително нагрята фурна до готовност до златисто.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар