Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Ароматни захарни курабийки

Ароматни захарни курабийки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ароматни захарни курабийки
Снимка: Илияна Димова
2 / 6
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1-2 тавички

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • мас - 1 ч.ч. разтопена
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • ванилия - 2 бр
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонова кора
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - колкото е необходимо за тесто
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • захар - кристална за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Отделно смесваме киселото мляко с амонячната сода и бакпулвера и като шупне прибавяме към разбитите яйца. Разбъркваме добре и постепенно наливаме разтопената, но не гореща мас.

Прибавяме настърганата кора от лимон, ванилии и с брашно, колкото поеме, замесваме тесто. Оставяме да се отпусне за 10-15 минути на стайна температура. Разточваме тестото и изрязваме формички.

Слагаме курабийките в тава върху хартия за печене. Намазваме отгоре с разбито яйце и поръсваме с кристална захар. Изпичаме курабийките на 170 градуса предварително нагрята фурна до готовност до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: