Хрупкави панирани пръчици от тиквички

20/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо710
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на лентички с дебелина около един пръст и дължина 12-15 см. Осолете ги и ги оставете за 20 мин. да си пуснат водата и ги отцедете. Оваляйте всяка пръчица в царевичното брашно смесено със солта, копъра и чесъна на прах.

След това ги потопете в разбитите яйца. Отцедете ги и оваляйте в галетата смесена със сусама.

Наредете готовите пръчици в намазнена тавичка покрита с хартия за печене. Напръскайте ги с олио и ги поставете в предварително загрята фурна за около 20 мин.

Поднесете със сос от кисело мляко, майонеза, копър и чесън или сос Тартар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Много вкусно изглеждат и мисля да я пробвам само, че ще ги изпържа дано да се получат вкусни и хрупкави.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв