Содени пърленки на грил тиган

20/07/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 352
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото брашно добавяме киселото мляко с разбърканата сода, солта и разбитите яйца.

Замесваме меко тесто, което прибираме в хладилника и вадим 15 минути преди да почнем да печем пърленките.

Разделяме го на топки и го разточваме на тънки кори върху набрашнен плот.

Печем корите върху загрят грил тиган от двете страни и мажем с масло.

Сервираме топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар