Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печени мариновани свински гърди

Печени мариновани свински гърди

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Печени мариновани свински гърди
Снимка: Севда Андреева
2 / 4
27/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"За най-добри резултати мариновайте преди печене и поднесете с много бира"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг
  • соев сос - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • сол
  • лук - 2 глави
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинските гърди на парчета и ги поставяме в купа заедно с нарязания на полумесеци лук.

Прибавяме соевия сос, меда, горчицата, черен и червен пипер, кетчуп и сол и размесваме натърквайки месото много добре. Оставяме да се маринова за 2 часа.

Намазваме дъното на тавата с олиото и редим месото и лука.

Печем свинското в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Печените мариновани свински гърди са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: