Пълнен шаран с ориз, орехи и маслини

20/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"О, дааа. Точно така изглежда перфектният напълнен шаран "
Приготвяне25 мин.
Готвене100 мин.
Общо125 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 667
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте шарана. Посолете и поръсете с черен пипер. В малко олио запържете ситно нарязания лук и настъргания морков.

Прибавете ориза, нарязаните на ситно маслини и орехите. Прибавете подправките и налейте водата.

Оставете плънката на слаб огън, докато оризът е почти сготвен. Добавете нарязан магданоз и напълнете шарана. Зашийте го с дебел конец и го поставете в намаслена тавичка.

Поръсете с олио, покрийте с фолио и печете на 200градуса за около час, час и половина. Към края на печенето свалете фолиото и допечете.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!