Боб с наденица на тиган

20/07/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач374192281
"Честно да си признаем, любимото ни класическо произведение е боб с наденица, но сме почитатели и на творчеството на Верди "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 743
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 2 часа в студена вода, след това се измива и се сварява. В дълбок тиган се налива мазнина, добавят се кромидът и чесънът и се запържват, след това се добавя червеният пипер и бобът.

Наливат се 2 ч.ч. вода и се слага капак да заври, когато водата почти се е изпарила, се добавя брашното размито с малко вода, чубрица, джоджен, черен пипер, разбърква се и се оставя за още 5 минути на котлона.

Наденицата се нарязва, но не до края, изпържва се до златисто. Сервира се боб с парче наденица, по желание поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар