Начин на приготвяне
Пресява се брашното и в средата се оформя кладенче. Сипва се сухата мая, солта, маслото, яйцата без един жълтък отделен за намазване отгоре. В киселото мляко се разбърква содата за хляб и се добавя при останалите продукти. Накрая се прибавя натрошеното сирене.
Разбърква се с вилица докато стане на топка и се замесва меко тесто. Ако е нужно се добавя още малко брашно. Оставя се на топло да втаса 30 минути. Разделя се на равни части и с намазнени ръце се оформят еднакви топчета.
Нареждат се в намазана с олио тава, като между тях се оставя по малко разстояние, защото се надигат. Разбива се жълтъкът с малко олио и се намазват с четка. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто.
Поднасяме сиренките топли с чаша мляко.подобни рецепти тук