Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Чревца»Чревца с яйца на фурна

Чревца с яйца на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Чревца с яйца на фурна1 / 2
21/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 1 кг
  • лук - 4 бр.
  • домати - 5 бр. червени
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • олио - 1 каф.чашка (не пълна)
  • чесън - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • магданоз
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г настърган
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките чревца измиваме обилно с вода. Обръщаме и измиваме и от вътрешната страна. (Накисваме за няколко минути в подкислена с оцет вода. И отново измивам хубаво). Измитите чревца нарязваме на дребни парченца с дължина около 3-4 см. ( с кухненската ножица се реже по-лесно ).

Слагаме чревцата в тавичка и прибавяме към тях почистените и нарязани на кубчета целина и моркови. Заливаме с топла вода и слагаме във фурната за 35-40 минути да се посварят. При необходимост доливаме топла вода. През това време в олиото запържваме почистения и нарязан ситно лук.

Доматите измиваме и настъргваме на ренде. Прибавяме ги към запържения лук докато се изварят. Подправяме с джоджен на вкус, пресен магданоз на вкус, черен пипер, няколко скилидки пасиран чесън, дафинов лист.

С получения сос заливаме чревцата и връщаме в силна фурна да се запекат около 30 минути. Разбиваме яйцата с прясното мляко и брашното. Получената хомогенна смес, изливаме при чревцата и отново слагаме във фурната.

Като се запече леко, отгоре поръсваме с настърган кашкавал и слагаме парченца краве масло. Запичаме докато кашкавалът образува златиста коричка . Поднасяме ястието със салата от свежи зеленчуци или с пържени/варени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: