Банички -мидички с кори на сач

21/07/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо271
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парченца. Запържете го в 1-2с.л олио. Към него добавете ситно нарязания лук, праз и магданоз. Прибавете и нарязаните на кубчета картофи.

Добавете подправки на вкус, налейте вода и покрийте с капак, за да се задушат месото и зеленчуците. Вземете една кора и я разрежете на 4 части. Всяка намажете със смес от разтопено масло и олио.

Внимателно с пръсти придърпвате кората през средата, за да се получи като хармоника. Съберете двата края и там поставете по 1-2 с.л от плънката. Внимателно завийте откъм плънката, трябва да се получат нещо като мидички.

Така направете и останалите кори и плънка. Намажете ги с яйце разбито с малко прясно мляко. Печете на 200 градуса за около 20 минути или докато придобият златист цвят.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар