Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Цветни кюфтета с рулца от раци

Цветни кюфтета с рулца от раци

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Цветни кюфтета с рулца от раци
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
22/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Страхотно е, когато всеки ден научаваме все по-вкусни и по-вкусни рецепти за кюфтенца Разбира се, още по-хубаво ще бъде ако пращате мостри"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 200 г
  • моркови - 1/2 бр.
  • тиквички - 1/2 бр. малка
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - за сгъстяване
  • лук - 1/4 глава кромид
  • магданоз
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рачешкото месо и подправките се нарязват максимално на ситно.

Морковът и тиквичката се настъргват на най-ситното ренде и се изстискват с ръце, за да излезе излишната вода от тях. Яйцето се разбива и към него се добавя рачешкото месо, подправките и зеленчуците.

В зависимост от това колко вода е останала в зеленчуците, толкова брашно ще поемат кюфтета. Количеството брашно обикновено е между 2-4 супени лъжици.

Важното е сместа да стане достатъчно гъста, за да можете да оформите кюфтета и да ги сложите в тава покрита с хартия за печене.

Пекат се на силна фурна (около 230-250 градуса) за около 15-20 минути, като след десетата трябва да ги обърнете да се изпекат и от долната страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: