Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Предястие от телешко шкембе

Предястие от телешко шкембе

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Предястие от телешко шкембе1 / 2
22/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • шкембе - 1/2 кг телешко
  • чушки - 4 бр. печени червени
  • люти чушки - 1 бр.
  • доматен сос - 150 г
  • гъби - 350 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво шкембето и сваряваме до пълна готовност. Нарязваме на дребно. В сгорещено олио изпържваме нарязаните ситно печени чушки, лютива чушка и гъбите. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.

В гювечета, намазани отвътре с краве масло, сипваме от нарязаното шкембе. Отгоре разпределяме запържените зеленчуци . Сипваме по малко доматен сос.

Поръсваме с червен пипер на вкус. Слагаме във фурна и печем до готовнос , да остане на мазнина. Сервираме предястието горещо и поръсено с нарязан чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: