Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с локум

Баклава с локум

Valentina Georgieva HristValentina Georgieva Hrist
Новак
17831881
Баклава с локум
Снимка: Valentina Georgieva Hrist
1 / 2
22/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Приготвяте я само за 45 минути, а ще я помните вечно - толкова е вкусна тази баклава с локум"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • локум - 3 - 4 кутии
  • масло - около половин пакет
  • захар - 500 г
  • лимонов сок - една лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимате един лист и го намазвате с разтопено масло или олио. Прегъвате по дължина. Намазвате пак с малко масло. В една купа слагате локума и леко го размеквате в микровълновата около 15 секунди.

Взимате един локум, с ръце го правите на фитил и слагате в тясната част на кората за баница. Ако направите тънки фитили от локум ще ви стигнат две парчета локум за едната кора. Аз лично използвах три парчета.

Навивате кората за баница и поставяте в намазнена тава. И това упражнение го правите с всички кори.

Печете баклавата в загрята на 170 градуса фурна до леко покафеняване около 30 мин. Оставате да изстине добре и след това нарязвате на парчета.

Приготвяте захарен сироп. Тук вече е въпрос на вкус. Аз лично за това количество баклава използвах 500 мл вода и около 250 г захар. Оставих да ври около 10 мин. водата със захарта. Добавих и малко лимонов сок. Залях студената баклава с горещ сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
винаги правя тази баница за новогодишните празници или по друг повод -супер е и всички я харесват
23.07.2016 11:11
1