Картофен кекс

21/07/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф741308265
"Когато гостите ви си поискат още едно парче от този вкусен картофен кекс, разбирате, че сте го приготвили точно както трябва "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 655
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват картофите без да се посоляват. Изцеждат се и се оставят да изстинат. После се рендосват. Към тях се добавят прясното мляко, яйцата, черен пипер и сол. Разбъркват се много добре.

Кренвиршите и киселите краставички се нарязват на колелца. Във форма за кекс се изсипва половината от приготвената смес. Нареждат се кренвиршите и краставичките, натрошава се сиренето.

Отгоре се изсипва другата половина от сместа. Пече се във фурна на 200 градуса за 60 мин. 5 мин. преди да се изкара от фурната се рендосва кашкавал.

След като бъде готова, се оставя да изстине напълно и се обръща внимателно върху тепсия.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар