Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото със зеленчуци

Ризото със зеленчуци

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Ризото със зеленчуци1 / 3
23/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Неустоимо ризото със зеленчуци, което трябва да поднесете с най-доброто си бяло вино"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • моркови - 2 броя, нарязани на кубчета
  • чушки - 1 зелена, нарязана на кубчета
  • лук - 1 глава, голяма или праз
  • чесън - 4 скилидки, накълцан
  • вино - 100 мл
  • домати - 1/2 ч.ч. пасирани
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • пармезан - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза без да го киснете във вода. Загрейте олиото и маслото и запържете първо лука и чесъна. След това добавете морковите и всички други зеленчуци.

Разбъркайте, задушете ги и щом омекнат, добавете ориза. Разбъркайте и с него, долейте виното и бъркането продължава, докато оризът поеме течността.

След това добавете доматите и 3-4 ч.ч. гореща вода. Сложете капака и оставете да се задуши, като разбърквате внимателно на няколко пъти.

Когато оризът абсорбира цялата течност, прибавете подправки на вкус, настъргания пармезан и оставете ризотото под капак да се задуши за 20 минути.

При сервиране можете да поръсите готовото ризото с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
518
45
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чушки или пипер ?
14.12.2023 21:10
Цветина
Цветина
И аз сложих кашкавал вместо пармезан. Получи се страхотно! Вегетарианецът беше доволен. :D
07.01.2016 19:47
4
1
ПР
ПР
Направих го без вино, защото нямах под ръка. Побългарих рецептата с кашкавал вместо пармезан. Стана супер!! Ще опитам и оригиналната рецепта.
06.08.2013 13:47
9
2
никол
никол
виното е 100 мл ти не можеш ли да четеш
08.05.2013 13:04
5
38
надя
надя
а колко е виното,иначе изглежда супер вкусно,ще го пробвам
10.12.2011 19:14
6
1
1
Покажи всички подкоментари