Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Кисело зеле с грах, картофи и домати

Кисело зеле с грах, картофи и домати

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кисело зеле с грах, картофи и домати
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
22/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 150 г
  • картофи - 150 - 200 г
  • грах - 1/2 чаена чаша от консерва
  • домати - 1 бр.
  • кориандър - на вкус
  • куркума - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - лют или сладък на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ситно киселото зеле. Може да сготвим ястието и с прясно зеле. В тенджерка запържваме зелето с три супени лъжици олио.

Прибавяме обелени и нарязани на кубчета картофи и 1/2 чаена чаша грах от консерва.

Ръсваме куркума, кориандър на вкус и черен пипер и червен пипер (лют или сладък) на вкус.

Наливаме две чаени чаши вода, прибавяме един дафинов лист и оставяме ястието да се вари.

Когато остане почти на мазнина, прибавяме обелен и нарязан домат. Готвим още няколко минути да остане на мазнина. Сервираме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: