Пиле с картофи в гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Пиле с картофи в гювеч1 / 3
23/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6-8
"Изпитана рецепта, която ще Ви плени с крехкото месо и топящите се картофи!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • картофи - 600 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • кисели краставички - 2 - 3 броя
  • мазнина
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото разделете на порции и нарежете всички зеленчуци. Най-отдолу в подмазнен гювеч се слагар картофите.

Отгоре пилешкото и всички останали зеленчуци. Докато редите поръсвайте със сол, черен пипер и червен пипер. Размийте доматеното пюре с 1 ч.ч. гореща вода и залейте в гювеча заедно с една непълна чаша вино.

Покрийте гювече и сложете да се пече в незаграна фурна за 1 час и 30 минути на 200 градуса. По желание след това може да сгъстите соса от гювеча с лъжица брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
512
44
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Любо
Любо
Рецептата е проверена наиистина става много вкусно
07.04.2015 19:40
1
beyhan kumar
beyhan kumar
Супер е
14.10.2013 17:12
2
зарето
зарето
И аз го направих и стана много вкусно..
10.01.2013 11:32
2
Боряна
Боряна
Аз не слагам кисели краставички,но пак става много вкусно!
22.02.2012 19:34