Шпиковано свинско

23/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Крехко свинско месце с богат вкус и аромат, което гарантирано ще ви се услади!"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 497
  • Преглеждания за месеца469
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 кг контрафиле
  • кисели краставички - 2 - 3 броя
  • моркови - 2 броя
  • чесън - 6 скилидки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио - 30 мл
  • ракия - 50 мл

Начин на приготвяне

Почистете месото, ако е нужно и хубаво го натрийте със сол и черен пипер. Направете дълбоки разрези с помощта на нож в месото и напъхайте в тях обелени скилидки чесън, продълговати парченца моркови, кисели краставички.

Ако ви останат зеленчуци, ги разпръснете в намазнената тава около и под месото. Намажете свинското обилно с мазнина и го полейте с ракията. Покрийте го с фолио и го оставете в хладилник за 1 нощ.

На следващия ден го сложете да се пече на 170 градуса за 2 часа под фолио. Щом е готово, махнете фолиото и прецедете соса. Запечете месото още няколко минути.

За соса разтопете в съд на котлона малко масло и запържете 2-3 с.л. брашно. Разредете с прецедения сос от печенето и бъркайте непрекъснато за няколко минути. Овкусете соса със сол и черен пипер.

Поднесете порция от нарязаното шпиковано свинско филе, полято с няколко лъжици сос.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 3
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Megas
Megas
03.12.2014 18:14
Изглежда супер.Ще го пробвам за Коледа.
0
0
Чревоугодник
Чревоугодник
01.02.2014 20:05
За да не е сухо, филето трябва да се шпекова и с парченца сланина. Но най-добре е да се замени филето с врат. Вратът става винаги сочен и крехък. Нужно е старание, за да направиш печения врат сух.
1
0
Коко
Коко
28.12.2013 11:40
Аз го преди да го пека под фолиото го мажа със смес от горчица, мед, пипер меланж, чесън и масло. След като махна фолиото пак го намазвам с масло. Получава се убийствена коричка (когато се яде след като е сготвено!). А месото става мозък...
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв