Селски ябълков кекс

23/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру175682453812
"Забелязали ли сте, че и най-простият кекс, приготвен на село, е десет пъти по-вкусен от изискан английски кейк?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 259
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките, почистваме от семената и се настръгват на едро ренде.

В купа с миксер се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олиото, настръганите ябълки, канела и накрая брашното, смесено с хлебната сода.

Разбърква се на кексово тесто.

Намазва се с олио и се поръсва с брашно правоъгълна тавичка. Сипваме яйчената смес.

Печем кекса в загрята фурна 180 градуса до суха клечка. Изважда се и щом леко се охлади, се поръсва обилно с пудра захар.

Идеален за кафенце в почивните дни.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар