Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Патешко месо»Патица с цвекло и картофени топчета

Патица с цвекло и картофени топчета

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Патица с цвекло и картофени топчета1 / 2
23/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1/2 кг патешки гърди
  • картофи - 150 г варени
  • брашно - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • нишесте - 1 с.л. натурално
  • червено цвекло - 1/2 кг
  • масло - 1 с.л. краве
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките гърди, посоляваме и подправяме с черен пипер. В горещ тиган, намазан с масло, поставяме патешките гърди и пържим 10-12 минути, а после обръщаме и от другата страна за още 10 минути. Наливаме топла вода и оставяме месото да се свари до омекване.

Вареният картоф белим, намачкваме с вилица на пюре и смесваме с яйцата, брашното и ситно нарязан магданоз. Замесваме тесто, от което правим малки топчета. В тенджера слагаме вода да заври. Посоляваме и пущаме топчетата в кипящата вода.

Варим кратко и изваждаме с дупчена лъжица. Свареното месо изваждаме от бульона. В купичка сипваме нишестето и разреждаме с малко от бульона, в който сме варили месото.

Ръсваме сол и черен пипер и слагаме на котлона да поври, като бъркаме непрекъснато да се получи гъст и гладък сос. Цвеклото измиваме хубаво и слагаме да се свари.

Когато е готово, изваждаме от водата, охлаждаме и белим. Нарязваме на тънки пръчици. Изпържваме в малко мазнина. Подправяме с черен пипер, оцет и щипка захар. Сервираме месото с картофените топчета и пръчиците цвекло. Поливаме с приготвения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: