Пълнени калмари с рибно филе и скариди

23/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4288912245
"Когато искате да впечатлите - гответе заедно с нас "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо752
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • калмари - 2 бр. туби почистени (около 340 г)
  • риба - 250 г рибено филе от сьомгова пъстърва (по избор)
  • скариди - 3 бр. големи почистени (около 100 г)
  • чушки - 1 бр. червена голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - зелен 2 стръка
  • белтъци - 1 бр
  • розмарин - 1 ч.л пресен нарязан на ситно
  • зехтин - 6 с.л
  • галета - 2 с.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете готово почистените туби калмари.

Нарежете зеленчуците на ситно, а рибното филе и почистените скариди - на по-едри парченца. Смесете ги и добавете яйчения белтък, галетата, подправките и половината зехтин. Разбъркайте всичко много добре.

Напълнете с плънката тубите и затворете отвора с клечки за зъби. Не препълвайте калмарите.

Срежете напречно на 2-3 пъти леко всеки калмар от едната страна. Поставете ги в тава за печене и намажете с останалия зехтин. Изпечете в силно загрята фурна на 200 градуса за 15 мин.

Плънката е ориентировъчна според големината на калмарите. Моите туби бяха огромни. Ако използвате непочистени калмари, може да използвате в плънката и пипалата, като преди това ги бланширате за 2-3 мин във вряща вода и след това нарежете на дребно.

Рецептата е адаптирана от Йолиподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
23.07.2016 18:00
Разкошни са,браво, една рецепта, която заслужава внимание!
1
0
Нина Иванова Иванова
Много благодаря! Имам още две с морски дарове и по-късно ще ги кача : ) Като се има предвид, че аз не ям риба и морски дарове беше голямо предизвикателство :) Обаче в чест на кулинарията си налагам да пробвам и да готвя и неща които не ям и не обичам :) Малко ми е сложно да преценя добре ли е сготвено, ама се уповавам на чуждата преценка...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!