Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Пълнени калмари с рибно филе и скариди

Пълнени калмари с рибно филе и скариди

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пълнени калмари с рибно филе и скариди
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
26/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Когато искате да впечатлите - гответе заедно с нас"

Необходими Продукти

  • калмари - 2 бр. туби почистени (около 340 г)
  • сьомгова пъстърва - 250 г филе (по избор)
  • скариди - 3 бр. големи почистени (около 100 г)
  • чушки - 1 бр. червена голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - зелен 2 стръка
  • белтъци - 1 бр.
  • розмарин - 1 ч.л. пресен нарязан на ситно
  • зехтин - 6 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете готово почистените туби калмари.

Нарежете зеленчуците на ситно, а рибното филе и почистените скариди - на по-едри парченца.

Смесете ги и добавете яйчения белтък, галетата, подправките и половината зехтин. Разбъркайте всичко много добре.

Напълнете с плънката тубите и затворете отвора с клечки за зъби. Не препълвайте калмарите.

Срежете напречно на 2-3 пъти леко всеки калмар от едната страна.

Поставете апетитните пълнени калмари в тава за печене и намажете с останалия зехтин.

Изпечете в силно загрята фурна на 200°C за 15 мин.

Плънката е ориентировъчна според големината на калмарите. Моите туби бяха огромни.

Ако използвате непочистени калмари, може да използвате в плънката и пипалата, като преди това ги бланширате за 2-3 мин във вряща вода и след това нарежете на дребно.

Рецептата за пълнени калмари с рибно филе и скариди е адаптирана от Йоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Разкошни са,браво, една рецепта, която заслужава внимание!
23.07.2016 18:00
1
1
Покажи всички подкоментари