Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Ябълкова баклава с орехи

Ябълкова баклава с орехи

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Ябълкова баклава с орехи
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
23/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кори за банциа - 1 оп. готови
  • Плънка
  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • орехи - 2 в.ч. смлени
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 1 в.ч.
  • Сироп
  • захар - 3 в.ч.
  • вода - 4 в.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. В тенджера се слага вода и захар да заври. След като се разтопи хубаво захарта, се добавя и лимоновият сок и се вдига от огън.

За плънката ябълките се обелват и се нарязват на малки кубчета. Към тях се добавя захарта и се задушават за около 15 мин. Преди да се вдигнат от огън, се добавя канелата и орехите.

Задушават се още около 2-3 мин. и се махат от огън.

Корите се разделят лист по лист. В намазнена тава се слагат две кори, малко от плънката се поръсва с лъжица, пак две кори, плънка и така, докато се изчерпят корите и плънката.

Пече се във фурна на 170 градуса за 30 мин.

След като бъде готова, се залива с три черпака студен сироп, изчаква се 5 мин и се залива с останалия сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: