Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от бакла и зелен лук

Супа от бакла и зелен лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Супа от бакла и зелен лук1 / 2
23/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен лук - 5 - 6 стръка
  • бакла - 1/2 кг
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • джоджен - 2 стръка пресен
  • копър - на вкус пресен
  • магданоз - на вкус пресен
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме хубаво и нарязваме лука и баклата. Слагаме в тенджера нарязаните зеленчуци и наливаме четири супени лъжици олио и половин чаша вода.

Оставяме да се задушават, докато баклата омекне. Като останат на мазнина, наливаме гореща вода и оставяме супата да се вари. Когато баклата е напълно готова, прибавяме измит ориз, ситно нарязаните копър и джоджен.

Варим още няколко минути до готовност. Снемаме супата от котлона, посоляваме на вкус и застройваме с разбити кисело мляко и яйца. Поднасяме супата гореща наръсена със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: