Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Доматено фарфале със спанак и рулца от раци

Доматено фарфале със спанак и рулца от раци

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Доматено фарфале със спанак и рулца от раци
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
23/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • фарфале - 500 г
  • доматен сок - 200 мл
  • лютеница - 3 с.л.
  • маслини - 10 бр.
  • гъби - 7 - 8 бр. средно големи
  • рулца от раци - 250 г
  • босилек
  • черен пипер
  • сол
  • джинджифил
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива нарязва се на тънки лентички и се задушава с 1 с.л. мазнина на тиган за 3 минути.

Пастата се сварява в подсолена вода, докато започне да омеква - около 7-8 минути, след което махаме от котлона, но оставяме в горещата вода, за да си продължи процесът на варене.

Гъбите нарязваме на ситно и слагаме в тиган с 1 с.л. мазнина, докато цветът им се промени (не повече от 3 минути), след което добавяме доматения сок и лютеницата.

Оставяме на котлона, докато сосчето се сгъсти и когато е готово, дърпаме настрани и му добавяме подправките.

Изцеждаме фарфалето и го сипваме в соса.

Нарязват се маслините и рулцата от раци и се слагат при пастата.

Тиганът се връща на котлона за още 3-4 минути.

Сервираме заедно със задушения спанак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
51
40
30
21
13
Дай твоята оценка:

Коментари

Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Моника ако на жертва ще го играеш, прощавай ако съм била прекалено описателна за рецептите ти! Вероятно може и да имаш вкусни рецепти, но снимките са ужасяващи! И тук не говорим за качество на телефона или фотоапарата с който се снима. Пак ще кажа преди време едни риби беше качила, ами че чинията беше мръсна и намазана от рибите. Ми все пак снимка за сайт е, за конкурс - не е ежедневното ни хранене. Останалите снимки няма да коментирам. Вероятно съм била по-рязка, но ти все пак се бориш за първо място и утре гордо ще благодариш за оказаната помощ (като при връчването на Оскарите :)), а хората с прекрасните рецепти и снимки (няма да ги изброявам отново) ще са на 4-5 място, ако изобщо и до място се доберат. Затова не мога да преглътна рецептите ти, защото едни са се старали хем да е вкусно,хем да е красиво и да пълни очите на хората, други са блъскали "рецепти" за бройка.
24.07.2016 23:39
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз също не смятам,че като се забъркат разните му там бъркочи или каквото ти скимне това те прави добър в кухнята,а още повече иноватор.Все пак като показваме нещо на другите,нека да има поне някаква стойност или визия.Не мисля,че трупането а точки трябва да е някаква самоцел и да се биждаме когато ни казват истината.
24.07.2016 21:47
1
цветослава киркова
цветослава киркова
За това попитах, аз също никога не я оставям във водата, веднага я отцеждам в гевгир, но деда знам!
24.07.2016 20:57
1
цветослава киркова
цветослава киркова
Аз пък имам друг въпрос, това ли е правилния начин за приготвяне на паста? По компетентните, да споделят :)
24.07.2016 19:44
1
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Когато човек опитва нови вкусове ,така сам си определя кое ще му хареса за в бъдеще и кое никога няма да приготви отново ,при мен е така Виждала съм снимки като на повръщано ,но никога не съм написала на автора че е грозно -просто го подминавам тактично и с това е приключено Не може всеки ден да се готвят кулинарни шедьоври ,иначе щях да си отворя собствен ресторант :))))
24.07.2016 17:04
1
6
Покажи всички подкоментари
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
чудесно е ,че опитваш различни неща да комбинираш и не се ограничаваш само в рамките на класически рецепти -така се става иноватор :)))
24.07.2016 09:21
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
какво ли не прави човек да накара детето си да хапне нещо полезно :)))
24.07.2016 08:52
3
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Всичко би било много по добре без спанака,не мога да разбера каква е ролята му в случая в тази рецепта- рулца от раци,спанак,лютеница- това е някакъв българо-италиански миш маш :)
23.07.2016 20:16
2
1
Покажи всички подкоментари