Фокача със зехтин, розмарин и чесън

23/07/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо851
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче от пресятото брашно. В кладенчето смесете водата, маята, 4 с.л. зехтин, захарта и яйцата.

По ръба на кладенчето насипете солта. Замесете меко тесто.

Оформете правоъгълник върху хартия за печене, обилно намазана със зехтин. Оставете да се отпусне за 15 мин тестото.

Направете дупчици с пръсти. Полейте с останалия зехтин и наслагайте в дупчиците листенца розмарин. Поръсете с чесън на прах.

Печете в незагрята фурна на 200 °С. Сервирайте с настърган пармезан.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
23.07.2016 20:24
Много добре се е получила,но в тестото за фокача не се слагат яйца.Прави се само от брашно,вода,сол,мая и зехтин.
0
0
Светлана Лазарова
С яйцата тестото стана невероятно, а и имам яйца в изобилие,та ги слагам почти във всичко :)
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
браво Светлана ,супер е фокачата с ароматен розмарин - вкусотия за всяко време
0
0
Светлана Лазарова
Много е вкусна. С малкият ми син,топла - топла, омитаме една без да ни опре :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв