Супервкусни пълнени чушки

23/07/2016
"Една от най-обичаните традиционни рецепти за пълнени чушки, но в майсторското изпълнение на Светлана. С две думи - разкошотия в чиния "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 825
  • Преглеждания за месеца1209
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г или св. месо
  • чушки - 10 - 12 бр. почистени средно големи (пипер)
  • ориз - 1 ч.ч. голяма
  • универсална подправка - 2 с.л. зеленчукова или пилешки бульон
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • домати - 5 - 6 бр.
  • червен пипер - 1 ½ с.л.
  • чубрица
  • чер пипер
  • олио
  • соев сос
  • чесън - 1 - 2 скилидки или чесън на прах
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:
Запържете в олио нарязаните на ситно лук, моркови и зеленчуковата подправка. Запържете и каймата (докато се раздроби) или накълцано на дребносвинско месо. Добавете червения пипер (½ с.л.) и един настърган домат, ориза, чубрицата, черния пипер и соевия сос. Добавете вода в съотношение 1:3 ориз:вода. Варете при непрекъснато бъркане почти до готовност (не много гъсто кремообразно ризото).

За соса:
Покрийте дъното на тавата с настъргани пресни домати или от консерва, олио, 1 с.л червен пипер, сол (или пилешки бульон или зеленчукова подправка), чер пипер. Ако имам останала плънка, сипете и нея. Няколко скилидки нарязан чесън или чесън на прах. Напълнените чушки наредете в тава и залейте с вода (на 2/3 да са заляти). Печете в загрята фурна (250 °С) до готовност. Извадете и залейте със заливката. Върнете във фурната за 10 мин.

Пресечена заливка:
Размийте брашното с кисело мляко. Добавете яйцата и полейте готовите чушки.
Свеж магданоз за декорация.

Да Ви е сладко !подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
чудесна идея за чушките ,правила съм в доматен сос ,но с плънката и с яйца не съм опитвала -следващия път така ще направя пълнените чушки
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв