Вкусен десерт от грис с пъпеш и кайсиево сладко

24/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965719826
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме две чаени чаши вода и една чаена чаша прясно мляко, ванилия и оставяме да заври. Добавяме три супени лъжици захар, разбъркваме и като се разтопи, прибавяме последователно пет супени лъжици грис, като бъркаме непрекъснато.

Варим до готовност, докато се сгъсти, приблизително 5-8 минути. Дръпваме от котлона и прибавяме една - две чаени лъжички краве масло.

Разбъркваме, за да се разтопи в готовия грис.

В купички слагаме почистени от кората и семената и нарязани на малки парченца пъпеш. В средата сипваме по една чаена лъжичка сладко от кайсии.

Заливаме с топлия грис и слагаме в хладилник за два-три часа да се охлади.

Сервираме десерта, като внимателно обръщаме в чинийки. За по-лесно изваждане от купичките внимателно прокарваме ножа между гриса и купичката и така по-лесно можем да сложим в чинийката.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар