Пилешка кавърма в гювече

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
28/01/2012
"Ароматно вълшебство с пилешко месо се крие под капака на гювечето!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3-4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо16 741
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави, средни
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 200 г
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 2 броя зелени
  • домати - 250 г, нарязани ситно
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • люти чушки - 2 броя, по желание

Приготвяне на Пилешка кавърма в гювече

Нарежете пилешкото на средни парчета и го запържете в сгорещено олио. Махнете го и в същата мазнина, като при нужда се долива още малко, се запържват последователно накълцания лук и праз, нарязаните на кръгчета моркови и гъби.

Овкусете с подправките и смесете с доматите. Разпределете зеленчуците в 2 гювечета, след тях и месото и объркайте. По желание прибавете и по 1 люта чушка. Сложете капачетата и опечете за около 40 минути.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 8 гласували
5 4
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с