понеделник, 1 септември

Пилешка кавърма в гювече

Публикувана от:
Видяно: 10 321 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Пилешко
Рецепта за Пилешка кавърма в гювече
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции3-4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • лук - 2 глави, средни
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 200 г
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 2 броя зелени
  • домати - 250 г, нарязани ситно
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • люти чушки - 2 броя, по желание

Приготвяне на Пилешка кавърма в гювече

Нарежете пилешкото на средни парчета и го запържете в сгорещено олио. Махнете го и в същата мазнина, като при нужда се долива още малко, се запържват последователно накълцания лук и праз, нарязаните на кръгчета моркови и гъби.

Овкусете с подправките и смесете с доматите. Разпределете зеленчуците в 2 гювечета, след тях и месото и объркайте. По желание прибавете и по 1 люта чушка. Сложете капачетата и опечете за около 40 минути.

4.0 от 8 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и лесна рецепта за Пилешка кавърма в гювече. Не намерихте това което търсите? Прелисти другите ни специалитети за Пилешка кавърма в гювече. Изпробвани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Пилешка кавърма в гювече в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.