Пилешка кавърма в гювече

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
28/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Ароматно вълшебство с пилешко месо се крие под капака на гювечето!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • лук - 2 глави, средни
  • праз - 1 стрък
  • гъби - 200 г
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 2 броя зелени
  • домати - 250 г, нарязани ситно
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • люти чушки - 2 броя, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на средни парчета и го запържете в сгорещено олио. Махнете го и в същата мазнина, като при нужда се долива още малко, се запържват последователно накълцания лук и праз, нарязаните на кръгчета моркови и гъби.

Овкусете пилешката кавърма с подправки и смесете с доматите.

Разпределете зеленчуците в 2 класически гювечета, след тях и месото и объркайте.

По желание прибавете и по 1 люта чушка във всяка кавърма в гювече. Сложете капачетата и опечете за около 40 минути.

Пилешка кавърма в гювече сервирайте с пърленките на дядо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
на колко градуса пекохте
19.11.2019 04:06
2