Салата от зелени пиперки, патладжани и домат

24/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312555
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и патладжаните. Подсушаваме и слагаме да се изпекат от всички страни (по- вкусни са печени на огнището ). Може да изпечем във фурната или в стара тенджера с капак на котлона.

Изпечените чушки и патладжани слагаме в съд с капак, за да може по-лесно да обелим, като омекнат люспите им. Като поомекнат и охладят, белим. Който не консумира семките на патладжана, може да ги отдели.

Подреждаме чушките в голяма чиния. Посоляваме, подправяме с оцет и олио. В средата слагаме обелен (запазваме кората за розичка за украса) и нарязани на кръгчета домат.

Слагаме топки от патладжана, който сме скълцали ситно и подправили със сол, оцет, олио и пасирана скилидка чесън.

Украсяваме с розичка от кората на домата и листенца пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
харесвам салата с пекани чушки с олио и оцет - много е вкусна и красиво поднесена
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв